Irish Dry Aged Hereford -pihvit

Laatulihaa Irlannista

Irlantilaiset Dry Aged Hereford -pihvit ovat
valmistettu vain parhaasta, valikoidusta
naudanlihasta ja niiden pitkän kuivakypsytys-prosessin ansiosta liha on erittäin mureaa ja maukasta. Hereford on nautarotu, joka on jalostettu ainoastaan lihantuotantoon ja on tunnettu hyvänmakuisesta lihastaan. Dry Aged Hereford -valikoimaan kuuluu neljä erilaista pihviä.

Lue lisää

Osallistu kilpailuun

Bloggaajat testasivat Lidlin uusia Dry Aged Hereford-pihvejä
ja kehittelivät laatulihan ympärille herkullisia reseptejä.
Osallistu kilpailuun kommentoimalla resepteistä suosikkiasi
ja voita viikonlopun sapuskat. Palkintona 100 € lahjakortti Lidliin.

Silja S 

Mureaa Rib Eye -pihviä hollandaisekastikkeella ja paahdettuja timjami-rosmariinijuureksia

Silja S.

Kesto noin 60 – 90 minuuttia

2 isoa annosta

Ainekset

Mureat Rib Eye -pihvit
400 g Irish Dry Aged Hereford Rib Eye Steak, 2 kpl
Kania suolaa ja pippuria

Hollandaisekastike
1,5 dl Deluxe valkoviinietikkaa
3 kananmunankeltuaista
1 dl vettä
3 salottisipulia
200g Arla Ingman voita kuutioituna
puolikkaan sitruunan mehu
1/4 tl Kania valkopippuria
1/2 tl kuivattua rakuunaa

Paahdetut timjami-rosmariinijuurekset
1 kg perunoita ja porkkanoita tai muita juureksia makusi mukaan
3-4 rkl Olio Di Oliva oliiviöljyä
1-3 valkosipulinkynttä murskattuna
muutama timjamin ja rosmariinin oksa
ripaus Kania suolaa ja pippuria

Valmistus

Irish Hereford Rib Eye -pihvit
1. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
2. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla molemmin puolin ja paista tulikuumalla pannulla ensin 3 minuuttia, käännä pihvit ja paista 1-2 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyydestä.
3. Anna lihojen levätä ennen tarjoilua muutama minuutti.

Hollandaisekastike
1. Laita valkoviinietikka, vesi ja hienoksi pilkotut salottisipulit kattilaan ja keitä, kunnes puolet nesteestä on haihtunut.
2. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä hetki. Laita puolen kattilaa täyteen vettä kiehumaan.
3. Sekoita liemi ja munankeltuaiset teräskulhossa ja siirrä kulho sen jälkeen hiljakseen kiehuvan vesikattilan päälle.
4. Vatkaa vispilällä kokoajan sekoittaen, kunnes seos saostuu ja lisää sen jälkeen mukaan kuutioituja voipaloja edelleen vispilällä sekoittaen. Varo, ettei astia kuumene liikaa kiehuvan kattilan päällä ja seos juoksetu. Kastike on valmista, kun seos on tasaista ja kuohkeaa.
5. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja mausta vielä valkopippurilla ja rakuunalla.

Paahdetut timjami-rosmariinijuurekset
1. Kuori perunat ja porkkanat. Lohko juurekset sopivan kokoisiksi paloiksi, pilko valkosipuli, timjamin ja rosmariinin oksat ja lisää kaikki ainekset kulhoon oliiviöljyn kanssa ja anna maustua hetki.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Kuumenna syvä ja vahva uunipelti hellan levyillä. Lisää perunat ja porkkanat pellille, mausta runsaalla suolalla ja pippurilla ja paista pellillä noin 5-10 minuuttia. Siirrä uunipelti sen jälkeen uuniin.
4. Paahda perunoita uunissa välillä käännellen 30-40 min, kunnes perunat ovat kullankeltaisia, kypsiä ja rapeita.

Katso kaikki reseptit


Kilpailun säännöt

Järjestäjä

Indiedays Oy, Bulevardi 44, 00120 Helsinki.

Kilpailuaika

Kilpailuun voi osallistua 14.1.–15.2.2015.

Voittaja

Voittaja arvotaan kilpailun päätyttyä. Kilpailuun osallistumisajan ulkopuolella tai muutoin annettujen ohjeiden vastaisesti saapuneita osallistumisilmoituksia ei huomioida. Mahdollisista tietoliikennekatkoksista tai vastaavista ongelmista johtuva osallistumisilmoituksen jääminen kilpailun ulkopuolelle on osallistujan vastuulla. Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostitse tai puhelimitse. Palkinnot toimitetaan voittajalle postitse. Jos voittajaa ei tavoiteta kohtuullisen ajan kuluttua arvonnan suorittamisesta, on kilpailun järjestäjällä oikeus valita uusi voittaja.

Arvontaan osallistuminen

Voittaja arvotaan kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken. Osallistumalla kilpailuun, antaa osallistuja Indiedaysille luvan kontaktoida häntä (esimerkiksi ilmoittaa voitosta). Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt. Osallistumisoikeutta ei kuitenkaan ole niillä henkilöillä ja heidän perheenjäsenillään, jotka ovat olleet tekemisissä tämän kilpailunjärjestelyjen kanssa. Kilpailuun osallistuminen ei edellytä tuotteen tilaamista tai ostamista. Osallistuminen edellyttää näiden sääntöjen hyväksymistä. Sama henkilö voi osallistua kilpailuun ainoastaan kerran.

Palkinnot

Kilpailun palkintona on 100 euron lahjakortti Lidliin. Palkinto toimitetaan voittajalle postitse tai sähköpostitse. Palkintoja ei voi vaihtaa rahaksi tai toiseksi palkinnoksi. Mahdollisen veron maksaa voittaja.

Arvonnan järjestäjän vastuu

Indiedays Oy rajoittaa vastuunsa kilpailun palkintojen määrään.

Sääntöjen muuttaminen

Kilpailun järjestäjällä on oikeus milloin tahansa muuttaa näitä sääntöjä.

Arvonnan julkisuus

Osallistumalla tähän kilpailuun osallistuvat myöntävät kilpailun järjestäjälle oikeuden julkaista heidän nimensä sivustollaan.

Viralliset säännöt koskevat kaikkia osallistujia

Osallistumalla tähän kilpailuun osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä kilpailun virallisia sääntöjä ja järjestäjän päätöksiä. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden säännönmuutoksiin.

Kilpailussa kerättyjä yhteystietoja käytetään vain palkintojen lähettämiseen. Tietoja kampanjasivujen käytöstä voidaan kerätä ja käsitellä, jotta kampanjamallia pystytään edelleen kehittämään. Osallistumalla kilpailuun osallistuja hyväksyy nämä säännöt.

Osallistujan henkilökohtaisia tietoja ei luovuteta kolmannen osapuolen käyttöön ilman osallistujan hyväksyntää. Lainmukaisesti jokaisella osallistujalla on oikeus tarkastella, muuttaa tai poistaa kilpailua varten annetut henkilökohtaiset tietonsa. Tehdäkseen näin, osallistuja voi ottaa yhteyttä sähköpostiin: indiedays@indiedays.com